De innerlijke reis van Serena

“Soms moet er eerst iets ergs gebeuren voordat je in beweging komt. Een burn-out was de start van mijn innerlijke reis.”

Op  Papier  had ik het goed voor elkaar

Op   papier  had ik het goed voor elkaar

Een fulltime job met vast contract, een koopappartement én een eigen auto. Ik had een druk sociaal leven. En ging zo af en toe lekker op reis. Alle boxjes kon ik afvinken, maar toch voelde ik mij helemaal niet happy.

“Wat ben ik toch aan het doen?”

Vroeg ik mijzelf regelmatig af. Ik voelde diep van binnen dat ik het anders wilde doen. Ik verlangde naar meer vrijheid, rust en tijd. Én naar een betekenisvoller leven. Maar hoe kan ik dat doen?

 • Ik had geen geld om in mezelf te investeren.
 • Geen tijd door een veel te drukke baan.
 • Fysiek en mentaal voelde ik me uitgeput.

Ik voelde daardoor geen ruimte voor verandering en ging maar door op de automatische piloot. Het leven vloog aan me voorbij. Totdat er in 2018 een burn-out bij mij werd vastgesteld.

Dat was het begin van mijn innerlijke reis.

De innerlijke reis van Serena

“Soms moet er eerst iets ergs gebeuren voordat je in beweging komt. Een burn-out was de start van mijn innerlijke reis.”

Op  Papier  had ik het goed voor elkaar

Op   papier  had ik het goed voor elkaar

Een fulltime job met vast contract, een koopappartement én een eigen auto. Ik had een druk sociaal leven. En ging zo af en toe lekker op reis. Alle boxjes kon ik afvinken, maar toch voelde ik mij helemaal niet happy.

“Wat ben ik toch aan het doen?”

Vroeg ik mijzelf regelmatig af. Ik voelde diep van binnen dat ik het anders wilde doen. Ik verlangde naar meer vrijheid, rust en tijd. Én naar een betekenisvoller leven. Maar hoe kan ik dat doen?

 • Ik had geen geld om in mezelf te investeren.
 • Geen tijd door een veel te drukke baan.
 • Fysiek en mentaal voelde ik me uitgeput.

Ik voelde daardoor geen ruimte voor verandering en ging maar door op de automatische piloot. Het leven vloog aan me voorbij. Totdat er in 2018 een burn-out bij mij werd vastgesteld.

 

Dat was het begin van mijn innerlijke reis.

“If you don’t know how to say no, your body will say it for you through physical illness”

– Dr. Gabor Maté –

“If you don’t know how to say no, your body will say it for you through physical illness”

– Dr. Gabor Maté –

De signalen

Achteraf had ik het kunnen zien aankomen. Want eigenlijk zijn gezondheidsklachten signalen van je lichaam dat je iets te veranderen hebt. Wist je dat?

Er is wetenschappelijk bewezen dat 80% van alle gezondheidsklachten, aandoeningen én zelfs vormen van kanker leefstijl gerelateerd zijn. Daar kun je dus zelf iets aan doen!

Het begon met kleine (onschuldige) klachten. Je gaat ervan uit dat het vanzelf weer over gaat. Maar de klachten verdwenen niet. Er kwamen zelfs klachten bij.

 • Ik had een trillend ooglid en spieren.
 • Het voelde alsof een strakke band mijn hoofd afknelde.
 • Ik vergat regelmatig wat ik ook alweer wilde doen.
 • Ik kon vaak niet op de juiste woorden te komen.
 • Ik had moeite om teksten te lezen en te begrijpen.
 • Het lukte niet om informatie te verwerken in mijn hoofd.

Inmiddels liep ik al een jaar met deze gezondheidsklachten waarbij de reguliere zorg mij niet mee kon helpen. Na 12 bloedonderzoeken, 2 hersenscans, meerdere röntgenfoto’s en een echo wisten ze nog steeds niks. Een vervangende huisarts in opleiding wist mij uiteindelijk te vertellen dat ik “gewoon” een burn-out had.

De signalen

Achteraf had ik het kunnen zien aankomen. Want eigenlijk zijn gezondheidsklachten signalen van je lichaam dat je iets te veranderen hebt. Wist je dat?

Er is wetenschappelijk bewezen dat 80% van alle gezondheidsklachten, aandoeningen én zelfs vormen van kanker leefstijl gerelateerd zijn. Daar kun je dus zelf iets aan doen!

Het begon met kleine (onschuldige) klachten. Je gaat ervan uit dat het vanzelf weer over gaat. Maar de klachten verdwenen niet. Er kwamen zelfs klachten bij.

 • Ik had een trillend ooglid en spieren.
 • Het voelde alsof een strakke bank mijn hoofd afknelde.
 • Ik vergat regelmatig wat ik ook alweer wilde doen.
 • Ik kon vaak niet op de juiste woorden te komen.
 • Ik had moeite om teksten te lezen en te begrijpen.
 • Het lukte niet om informatie te verwerken in mijn hoofd.

Inmiddels liep ik al een jaar met deze gezondheidsklachten waarbij de reguliere zorg mij niet mee kon helpen. Na 12 bloedonderzoeken, 2 hersenscans, meerdere röntgenfoto’s en een echo wisten ze nog steeds niks. Een vervangende huisarts in opleiding wist mij uiteindelijk te vertellen dat ik “gewoon” een burn-out had.

“Difficult roads often leads to beautiful destinations.”

– Zig Ziglar –

Mijn weg naar herstel

Goede hulp vinden was moeilijk. De reguliere zorg kon mij niet helpen met mijn gezondheidsklachten. In de psychologische wereld bestaat een burn-out niet, waardoor verzekeraars behandelingen niet vergoeden.

Het enige advies dat ik meekreeg was “Neem vooral veel rust én ga dingen doen die je leuk vindt.” Dat klinkt heel simpel, maar zo voelde dat voor mij niet.

Ik was fysiek én mentaal helemaal opgebrand. In een jaar tijd was ik 8 kilo afgevallen en woog nog slechts 46 kilo. Door alle stress die ik ervaarde, stond ik continu aan. Door mijn Fitbit kwam ik erachter dat ik zo’n 4 uur aan vet per dag verbrandde én nog geen 5 uur per nacht sliep.

Nadenken was moeilijk. Ik kon geen enkele activiteit bedenken waarvan ik nou echt energie kreeg. Wat is nou echt gezonde ontspanning? Ik deed voor mijn gevoel best veel leuke dingen, maar daar laadde ik eigenlijk helemaal niet van op. Toen ik daar verder over na begon te denken realiseerde ik mij dat ik eigenlijk niet meer wist wie ik was, waar ik voor stond en waar ik écht gelukkig van werd. Ik moest terug naar de basis en mezelf herontdekken.

“Difficult roads often leads to beautiful destinations.”

– Zig Ziglar –

Mijn weg naar herstel

Goede hulp vinden was moeilijk. De reguliere zorg kon mij niet helpen met mijn gezondheidsklachten. In de psychologische wereld bestaat een burn-out niet, waardoor verzekeraars behandelingen niet vergoeden.

Het enige advies dat ik meekreeg was “Neem vooral veel rust én ga dingen doen die je leuk vindt.” Dat klinkt heel simpel, maar zo voelde dat voor mij niet.

Ik was fysiek én mentaal helemaal opgebrand. In een jaar tijd was ik 8 kilo afgevallen en woog nog slechts 46 kilo. Door alle stress die ik ervaarde, stond ik continu aan. Door mijn Fitbit kwam ik erachter dat ik zo’n 4 uur aan vet per dag verbrandde én nog geen 5 uur per nacht sliep.

Nadenken was moeilijk. Ik kon geen enkele activiteit bedenken waarvan ik nou echt energie kreeg. Wat is nou echt gezonde ontspanning? Ik deed voor mijn gevoel best veel leuke dingen, maar daar laadde ik eigenlijk helemaal niet van op. Toen ik daar verder over na begon te denken realiseerde ik mij dat ik eigenlijk niet meer wist wie ik was, waar ik voor stond en waar ik écht gelukkig van werd. Ik moest terug naar de basis en mezelf herontdekken.

“The answers you seek are within you. The truth of your soul is a whisper. Don’t let the loud voice of fear drown out your wise and powerful self. Get still and follow your guidance with trust.”

– Debbie Ford –

Mijn innerlijke reis

Ik besloot om niet langer op zoek te gaan naar iemand die mij kon helpen en op eigen kracht dit herstelproces aan te gaan. Gezondheidsklachten zijn een signaal van je lichaam dat je iets te veranderen hebt. Door goed te leren luisteren naar je lichaam vind je de oplossing bij jezelf.

Ik begon met het uitschrijven van wat mijn klachten waren en de problemen waar ik tegen aanliep. Hoe confronterend het ook was. Ik bleef heel kritisch naar mezelf kijken. Je kunt pas echt helen wanneer je het onderliggende probleem van je gezondheidsklachten hebt achterhaald.

Wist je dat gezondheidsklachten onder andere kunnen worden veroorzaakt door:

M

Onverwerkte emoties én trauma’s.

M

Bewerkt voedsel én drinken.

M

Te weinig beweging én slaap.

M

Hoge werk- én sociale druk.

M

Een omgeving met te veel prikkels.

M

Onzekere financiële situatie.

Ik was uiteindelijk in staat om verbanden te zien tussen mijn gezondheidsklachten en bovengenoemde thema’s. Hierdoor kreeg ik inzicht in wat de oorzaken zijn geweest van mijn gezondheidsklachten en hoe dat tot stand is gekomen.

Door deze innerlijke reis met mijzelf aan te gaan kon het zelfhelingsproces ingang worden gezet.

Leven vanuit mijn eigen Kernwaardes

Leven vanuit mijn eigen Kernwaardes

Dat klinkt heel simpel. Een paar kernwaardes opsommen en op basis daarvan gaan leven. Maar toen ik ze opschreef en mezelf afvroeg waar komen die kernwaardes dan vandaan merkte ik al vrij snel de invloeden van buitenaf. Dat kwam voort uit familie, vrienden, werk en de maatschappij waarin we opgroeien. Onbewust word je vanaf jongs af aan gevormd door die externe invloeden.

Nadat ik mijn eigen kernwaardes helder had, ben ik dat visueel vorm gaan geven door een vision board te maken voor alle belangrijke levensdomeinen. Die levensdomeinen vormen een belangrijk basis fundament om in harmonie met mijzelf, mijn omgeving en de natuur te kunnen leven.

Ik werkte de vision boards verder uit door middel van een plan en stelde mijzelf de volgende vragen. Waarom wil ik dit? Wat heb ik nodig? En wat levert het mij uiteindelijk op? Je kunt eindeloos gaan zitten manifesteren op een meditatiekussentje, maar je moet uiteindelijk wel in beweging komen om je droomleven waar te kunnen maken.

Stap voor stap worden mijn vision boards nu werkelijkheid. Waardoor ik nu in staat ben om mijn eigen pad te volgen.

“Hoe gaaf zou het zijn als jij ook jouw eigen pad zou kunnen volgen?”

Wat is mijn Kracht

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen op deze aarde beschikt over unieke persoonlijke kwaliteiten, waarmee je ontzettend mooie dingen kunt bereiken. Ik noem ze Superpowers waarmee je jouw steentje kunt bijdragen om van de wereld weer een mooiere plek te maken.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen op deze aarde beschikt over unieke persoonlijke kwaliteiten, waarmee je ontzettend mooie dingen kunt bereiken. Ik noem ze Superpowers waarmee je jouw steentje kunt bijdragen om van de wereld weer een mooiere plek te maken.

Mijn kracht is:

Inzicht. Helen. Verbinden.

Waar sta ik voor

Visie

Ik geloof dat een helder bewustzijn de basis is voor harmonie in jezelf, je omgeving en met de natuur.

Missie

Inzicht geven hoe je stap voor stap jouw eigen pad kunt volgen.

Kernwaardes

Authenticiteit
Harmonie
Vrijheid

Hey!

Er liggen nog items in je winkelwagen. Komt het even niet uit? Vul dan hieronder je email in. Dan kun je op een later moment je bestelling afronden. Super handig toch!